News

Γαλλικό Μενού από το Δ’ Εξάμηνο Μαγειρικής

Οι σεφ μαγειρεύουν … για τον εαυτό τους!!!
Μετά από τη συμμετοχή σε πολλές εκδηλώσεις, οι μαθητευόμενοι σεφ μαγειρεύουν για τους ίδιους και απολαμβάνουν τη γαλλική κουζίνα!
Η κα Κουτσουπάκη Στέλλα, εκπαιδεύτρια Γαλλικών, τόνισε στους σπουδαστές ότι η γαλλική κουζίνα δεν είναι απλώς μία τάση ή μία ακόμη “έθνικ” κουζίνα, είναι στην ουσία η απαρχή της υψηλής γαστρονομίας, εκεί από όπου ξεκίνησαν όλα. Κάπως όπως εμείς οι Έλληνες περηφανευόμαστε πως γεννήσαμε τη Δημοκρατία, έτσι και οι Γάλλοι γέννησαν την Υψηλή Γαστρονομία.
Το δικό τους γαλλικό μενού που επιμελήθηκαν … ο σεφ και εκπαιδευτής τους κος Πολυχρόνης Αντρέας με τη βοηθό του Μαραγκάκη Σμαράγδη και με τις οδηγίες της κας Κουτσουπάκη, περιελάμβανε:
ένα απεριτίφ με fingerfood (Βολοβάν με γαρίδα και κρέμα γιαουρτιού), ορεκτικό (Αντίβ μπρεζέ με μπέικον, σάλτσα μορνέ και γραβιέρα), ένα κυρίως πιάτο (πάπια σοτέ με πουρέ γλυκοκολοκύθας και σάλτσα πορτοκάλι) και επιδόρπιο (κορμός με μους, άγρια φρούτα και μπαβαρουάζ κάστανο)!!!

Μαζί με το μενού τα παιδιά διδάχθηκαν και τις βασικές αρχές του σαβουάρ βίβρε!
Αν κρίνουμε από τα χαμόγελα … είναι ωραίο τελικά να σε περιποιούνται …