Τεχνικός Αρτοποιίας – Ζαχαροπλαστικής

Οδηγεί στην απόκτηση Κρατικού Διπλώματος, το οποίο χορηγεί το Υπουργείο Παιδείας. Με την απόκτηση του αναγνωρισμένου διπλώματος, ο απόφοιτος έχει τη δυνατότητα να συμμετέχει σε διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ με μοριοδότηση 150 μονάδων για διορισμό του στο Δημόσιο (Π.Δ. 50/27-2/2001, ΦΕΚ 39τ. Α΄/5-3-2001).

Οι Βεβαιώσεις Επαγγελματικής Κατάρτισης που απονέμει το ΙΕΚ ΚΕΚ ΔΕΛΤΑ είναι απολύτως ισότιμες των Δημοσίων ΙΕΚ.

Το Δίπλωμα του ΙΕΚ ΚΕΚ ΔΕΛΤΑ είναι αναγνωρισμένο τόσο στην Ελλάδα, όσο και στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης με βάση το Εθνικό Πλαίσιο Προσόντων, ως Δίπλωμα Επαγγελματικής Ειδικότητας, Εκπαίδευσης και Κατάρτισης, επιπέδου 5 (παρ. 1 του άρθρου 25 του ν. 4186/2013 (Α΄ 193), όπως τροποποιήθηκε από το ν. 4283/2014, σύμφωνα με το ΦΕΚ 189, άρθρο 12), διευρύνοντας έτσι τη δυνατότητα συνέχισης σπουδών των αποφοίτων στην Ελλάδα ή στο εξωτερικό.

Δωρεάν παροχές του Ι.Ι.Ε.Κ. του Κ.Ε.Κ. ΔΕΛΤΑ

  • Γραφείο Επαγγελματικής Σταδιοδρομίας
  • Εκμάθηση Η/Υ με Πιστοποίηση
  • Εκμάθηση Ξένων Γλωσσών
  • Ι.Ι.Ε.Κ. ΤΟΥ Κ.Ε.Κ. Δέλτα Privilege Student Card

Εκπαιδεύεσαι από άριστα καταρτισμένο διδακτικό προσωπικό, κορυφαίους pastry chef και αρτοζαχαροπλάστες

Διδάσκεσαι Ζαχαροπλαστική στα σύγχρονα εκπαιδευτικά εργαστήρια του ΙΕΚ ΚΕΚ ΔΕΛΤΑ

Έχεις τη δυνατότητα αμειβόμενης πρακτικής άσκησης σε 5αστερα ξενοδοχεία και Resorts στα Χανιά

Αποκτάς το ανώτερο πτυχίο στο επάγγελμα της Αρτοζαχαροπλαστικής στην Ελλάδα, που σε οδηγεί σε θέσεις εργασίας με ιδιαίτερα υψηλό μισθό και σου επιτρέπει να ανοίξεις τη δική σου επιχείρηση.

Ο κλάδος της αρτοποιίας – ζαχαροπλαστικής είναι ένας από τους δυναμικότερους κλάδους της βιομηχανίας – βιοτεχνίας των τροφίμων. Με τις γνώσεις που αποκτώνται κατά τη διάρκεια των σπουδών, ο διπλωματούχος Αρτοποιός-Ζαχαροπλάστης μπορεί να αναλάβει υπεύθυνα την οργάνωση και λειτουργία ενός σύγχρονου αρτοποιείου ή ζαχαροπλαστείου, ανεξαρτήτως μεγέθους και τύπου.

Περιεχόμενο Σπουδών

Εξειδικεύεται στην παραγωγή και πώληση παρασκευασμάτων που καλύπτουν και τους πιο απαιτητικούς ουρανίσκους, με πολύωρη εξάσκηση σε σύγχρονα εργαστήρια, οι γνώσεις που προσφέρονται:

  • Αρτοποιητική και ζαχαροπλαστική Τέχνη
  • Επιχειρηματικότητα, βασικές γνώσεις οργάνωσης και διοίκησης επιχειρήσεων
  • Γενική χημεία – Χημεία τροφίμων – Μικροβιολογία
  • Αρχές νομοθεσίας τροφίμων και επαγγέλματος
  • Υγιεινή και ασφάλεια
  • Κοστολόγηση στο Αρτοποιείο – Ζαχαροπλαστείο
  • Συστήματα διαχείρισης της ποιότητας HACCP
  • Στοιχεία διατροφής
  • Χρήση H/Y
  • Εξειδικευμένη ξενόγλωσση επαγγελματική ορολογία στα Αγγλικά και Γαλλικά
  • Μηχανολογικός εξοπλισμός αρτοποιείων – ζαχαροπλαστείων / Τεχνικές εγκαταστάσεις
  • Ιδιότητες και χρήση πρώτων υλών της Αρτοποιίας – Ζαχαροπλαστικής

Απασχόληση

Τα καθήκοντα που μπορεί να κληθεί να αναλάβει ένας απόφοιτος Αρτοποιίας – Ζαχαροπλαστικής του ΙΙΕΚ ΔΕΛΤΑ Χανίων είναι:

  • Αλυσίδες αρτοποιείων, ζαχαροπλαστείων και αρτοζαχαροπλαστείων
  • Εργαστήρια αρτοποιείων, ζαχαροπλαστείων και αρτοζαχαροπλαστείων
  • Σε επισιτιστικά τμήματα ξενοδοχειακών μονάδων
  • Σε επιχειρήσεις επισιτισμού – catering
  • Σε βιομηχανίες και βιοτεχνίες παρασκευής πρώτων υλών αρτοποιίας και ζαχαροπλαστικής
  • Ως Ελεύθερος Επαγγελματίας, δημιουργώντας τη δική του επιχείρηση.
Πληροφορίες Τμήματος
Υπεύθυνος Τμήματος
Πολυχρόνης Ανδρέας

Άλλα τμήματα