Τεχνικός Μαγειρικής Τέχνης – Αρχιμάγειρας

Chef

Οδηγεί στην απόκτηση Κρατικού Διπλώματος, το οποίο χορηγεί το Υπουργείο Παιδείας. Με την απόκτηση του αναγνωρισμένου διπλώματος, ο απόφοιτος έχει τη δυνατότητα να συμμετέχει σε διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ με μοριοδότηση 150 μονάδων για διορισμό του στο Δημόσιο (Π.Δ. 50/27-2/2001, ΦΕΚ 39τ. Α΄/5-3-2001).

Οι Βεβαιώσεις Επαγγελματικής Κατάρτισης που απονέμει το ΙΕΚ ΚΕΚ ΔΕΛΤΑ είναι απολύτως ισότιμες των Δημοσίων ΙΕΚ.

Το Δίπλωμα του ΙΕΚ ΚΕΚ ΔΕΛΤΑ είναι αναγνωρισμένο τόσο στην Ελλάδα, όσο και στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης με βάση το Εθνικό Πλαίσιο Προσόντων, ως Δίπλωμα Επαγγελματικής Ειδικότητας, Εκπαίδευσης και Κατάρτισης, επιπέδου 5 (παρ. 1 του άρθρου 25 του ν. 4186/2013 (Α΄ 193), όπως τροποποιήθηκε από το ν. 4283/2014, σύμφωνα με το ΦΕΚ 189, άρθρο 12), διευρύνοντας έτσι τη δυνατότητα συνέχισης σπουδών των αποφοίτων στην Ελλάδα ή στο εξωτερικό.

Δωρεάν παροχές του Ι.Ι.Ε.Κ. του Κ.Ε.Κ. ΔΕΛΤΑ

  • Γραφείο Επαγγελματικής Σταδιοδρομίας
  • Εκμάθηση Η/Υ με Πιστοποίηση
  • Εκμάθηση Ξένων Γλωσσών
  • Ι.Ι.Ε.Κ. ΤΟΥ Κ.Ε.Κ. Δέλτα Privilege Student Card

Σπουδάζεις δίπλα σε καταξιωμένους chefs

Μαθαίνεις τα μυστικά του επαγγέλματος από επιτυχημένους επαγγελματίες του χώρου

Έχεις την δυνατότητα αμειβόμενης πρακτικής άσκησης σε μεγάλες μονάδες εστίασης ξενοδοχεία στα Χανιά

Διδάσκεσαι Μαγειρική στα σύγχρονα εκπαιδευτικά εργαστήρια του ΙΕΚ ΚΕΚ ΔΕΛΤΑ

Αποκτάς το ανώτερο πτυχίο στο επάγγελμα της Μαγειρικής στην Ελλάδα, που σε οδηγεί σε θέσεις εργασίας με ιδιαίτερα υψηλούς μισθούς και σου επιτρέπει να ανοίξεις τη δική σου επιχείρηση.

Η λέξη Chef είναι συντομογραφία της λέξης chef de cuisine και σημαίνει «αρχηγός» της κουζίνας. Απευθύνεται σε όσους θέλουν να μετατρέψουν το πάθος τους για τα τρόφιμα και το μαγείρεμα σε μια επιτυχημένη και πολλά υποσχόμενη καριέρα.

Περιεχόμενο Σπουδών

Με τις γνώσεις που αποκτώνται κατά τη διάρκεια των σπουδών, ο διπλωματούχος Chef μπορεί να αναλάβει υπεύθυνα την οργάνωση και λειτουργία μιας σύγχρονης κουζίνας, ανεξαρτήτως μεγέθους και τύπου. Εξειδικεύεται στην παραγωγή παρασκευασμάτων που καλύπτουν και τους πιο απαιτητικούς ουρανίσκους, με πολύωρη εξάσκηση σε σύγχρονα εργαστήρια, οι γνώσεις που προσφέρονται είναι:

  • Προδιαγραφές εγκαταστάσεων και εξοπλισμού σύμφωνα με τις οδηγίες της Ε.Ε για τη λειτουργία μιας επαγγελματικής κουζίνας
  • Οργάνωση και διοίκηση προσωπικού κουζίνας
  • Έρευνα αγοράς, ποιοτικός έλεγχος και αξιοποίηση πρώτων υλών
  • Υγιεινή των τροφίμων και ασφάλεια εργασίας
  • Τεμαχισμός και προετοιμασία κρεάτων, πουλερικών, κυνηγιών, ψαριών και θαλασσινών
  • Σύνθεση μενού με βάση τις ισχύουσες αγορανομικές διατάξεις
  • Παρουσίαση και διακόσμηση εδεσμάτων
  • Τέχνη ζαχαροπλαστικής
  • Εξειδικευμένη Ξενόγλωσση Επαγγελματική Ορολογία στα Αγγλικά και Γαλλικά

Απασχόληση

Ο επαγγελματίας Τεχνικός Μαγειρικής Τέχνης Αρxιμάγειρας (Chef), απόφοιτος του Ι.Ι.Ε.Κ. του Κ.Ε.Κ. ΔΕΛΤΑ, έχει τη δυνατότητα να οικοδομήσει μια καριέρα φτάνοντας να διοικεί ως Top Chef κουζίνες σε:

  • Μεγάλα εστιατόρια ,Ξενοδοχειακές Μονάδες, Κρουαζιερόπλοια, Επιχειρήσεις Αρτοποιίας και Ζαχαροπλαστικής
  • Βιομηχανίες τυποποιημένων Προϊόντων Αρτοποιίας και Ζαχαροπλαστικής
  • Εταιρείες Catering
  • Δική του τουριστική επιχείρηση/εστιατόριο
  • Επισιτιστικές Μονάδες σε χώρους Υγείας (Νοσοκομεία – Κλινικές), Εκπαίδευσης (Παιδικοί σταθμοί, Πανεπιστήμια) κ.α.
Πληροφορίες Τμήματος
Υπεύθυνος Τμήματος
Πολυχρόνης Ανδρέας

Άλλα τμήματα